View of Mulhouse from the belvedereView of Mulhouse from the belvedere
©View of Mulhouse from the belvedere|Bénédicte Wirth

Is Mulhouse ver van Nederland?

Welnee! U stijgt op vanuit Amsterdam en landt slechts anderhalf uur later op Euroairport van Mulhouse-Bale met Easyjet en zijn 4 vluchten per week! Mulhouse, op één na de grootste stad Elzas, heeft ook nog het geluk om tegen Duitsland (Zwarte Woud) en Zwitserland (Bale) aan te liggen.

Uw vakantieroute gaat over Mulhouse?

Wat een geluk!

U gaat liever met de auto op vakantie? Dat komt goed uit: Mulhouse ligt op de route naar Zuid-Frankrijk en Italië. Dus u kunt één of twee nachtjes bij ons komen uitrusten voordat u de reis weer voortzet.

Wij hebben u een volledig accommodatie aanbod (hotels, gites, camping 3* en ook een tiental staanplaatsen voor campers) en sinds enkele jaren kunt u ook verblijven in geraffineerde logies met ontbijt, waar rust en welzijn sleutelwoorden zijn. De hotels in Mulhouse zijn van een zeer goed prijs-kwaliteitverhouding, en de goedkoopste in de Elzas!

Dus wedden dat u ook op de terugreis bij ons langs komt? 🙂

Onderneem meer en besteedt minder!

Zorg ervoor dat u de beroemde City Pass in handen krijgt: dit is dé sleutel om Mulhouse en omgeving te ontdekken!

Ideaal voor city breaks, beschikbaar op internet (€18) en 3 dagen geldig; met extraatjes (in musea, rondleidingen of welkomstdrankje in restaurants), en korting op toeristische locaties en onze dienstverleningen (voorstellingen, excursies, huur van een auto of fietsen…).

De hele familie voor een feestje naar Mulhouse…

Dat komt goed uit, want iedereen komt aan z’n trekken: de jongste, mama, papa… en natuurlijk opoe!

Jawel, Mulhouse heeft pas het kwaliteitslabel Familie Plus gekregen (een speciaal ontvangst, musea en locaties met animaties…)!

U kunt bijvoorbeeld wat gaan drinken met uw voeten bengelend op 35 meter hoogte terwijl het uitzicht bewondert over de Elzas, de Vogezen, het Zwarte Woud, en wat verder op de Alpen… Dat is helemaal top toch? En dat kan in een van de gezinsattracties in het Park van de Kleine Prins (Parc du Petit Prince), het grootste luchtpark ter wereld!

Een stadswandeling is leuk… en nog leuker in een Stad van Kunst en Geschiedenis!

En helemaal als deze stad ook nog eens het kwaliteitslabel «Stad van fietstoerisme» heeft!

Zin om te fietsen? Stap dan op in deze stad aan de Eurovelo 6, met kwaliteitslabel fietstoerisme voor zijn vele fietsroutes door de stad, of aan de oevers van de Ill.

U staat steviger in uw schoenen? Dan zijn er wandelroutes met verschillende thema’s: de 19de eeuw, Historisch Mulhouse…

Kom slenteren door Mulhouse en zijn autovrije historisch centrum, ga lekker wat drinken op een terrasje, bewonder de kunstwerken geëxposeerd in de stad, ga winkelen…U bent de grote merken zat? Neem dan een kijkje bij de ambachtelijke winkeltjes, en de lokale ontwerpers.

U houdt van erfgoed en geschiedenis? Dan zal u uw ogen uitkijken in deze stad met zijn bijzondere geschiedenis, “stad van Kunst en Geschiedenis”: Place de la Réunion met zijn kleurrijke gevels en het stadshuis in de Rijnlandse renaissance stijl, de fresco’s en trompe l’œil die een openluchtmuseum vormen, de protestante Saint-Etienne tempel en zijn glas- in loodramen uit de 14de eeuw, de stijlvolle place de la Bourse…

Kies voor groen!

Geniet van de stukjes natuur in de omgeving van Mulhouse! Het Dierentuin en botanische tuin van Mulhouse, met zijn 1.200 dieren en het nieuw Hoge Noorden centrum (espace Grand Nord), voor een leuk uitstapje in een “Opmerkelijke Tuin”.

En er wachten nog vele andere parken en tuinen!
Geniet van een panoramisch uitzicht over Mulhouse van boven de «berg van de wijngaard» (montagne du vignoble) of de heuvel van Rebberg. In deze groene wijk ziet u zich al helemaal als bewoner van een van deze herenhuizen, geërfd van belangrijke zakenmannen uit Mulhouse.

Mulhouse: grootste museumstad van Frankrijk na Parijs!

Een must? Het grootse automobielmuseum ter wereld, met de beroemde verzameling oude auto’s van de gebroeders Schlumpf! Meer dan 400 bijzondere auto’s waaronder een prachtige Bugatti verzameling, met de beroemde Bugatti Royale!

U houdt meer van treinen dan auto’s? Maak dan een reis door de tijd, van de stoomlocomotief tot aan de moderne trein in de Cité du Train, de mooiste treinverzameling van Europa!

U wilt graag de traditionele Elzas in een notendop zien? Ga dan naar het Écomusée d’Alsace: levendig en charmant museum-dorp, waar u de authentieke sfeer van de streek vindt.
Dit is echt iets voor het hele gezin!

De smaak is raak in de Elzas!

In Mulhouse vindt u natuurlijk de Elzasser gastronomie met zijn specialiteiten: de kugelhopf, zuurkool, heerlijke kazen uit streek die u in de traditionele restaurants kunt proeven, de “winstubs”, wijnbars om de beroemde Elzas wijnen te proeven. Want op enkele minuten van Mulhouse begint de Elzas Wijnroute…. Maar vergeet niet dat de Elzas ook een bierstreek is!

En in de winter, hoe blijven we warm in Mulhouse?

Op de Onvermijdelike en traditionele kerstmarkt!

Deze betoverende sfeer, de gezelligheid en een heerlijk glaasje glühwein verwarmen hart en ziel! De vrolijke lichtjes en de unieke textieldecoratie van de markt zullen groot en klein betoveren!

Mulhouse: uitvalsbasis voor de mooiste uitstapjes

En als u er dan toch bent, kunt u ook even naar toplocaties als Colmar en Straatsburg, en waarom niet naar Bale in Zwitserland, het ligt allemaal in de buurt!

Close